tirsdag den 24. august 2010

Skolestart, fisketur, bærplukning, kirke og alt det andet jeg ikke har haft tid til at skrive om

Denne dag er speciel.
Den er speciel fordi den på trods af de 18 grader er den første efterårsdag. Om en måned vil den første sne højst sansynligt falde... Dagen er speciel fordi jeg nu har gået præcis en uge i skole.
Skolen er ikke enormt stor, men stor nok til mig. Den ligger i nogle helt ekstremt smukke omgivelser, bjerge på hele den ene side (Har jeg nævnt det før...?). Jeg har mit eget locker og kan nu helt selv finde ud at åbne det op, lærene er flinke og de andre elever er venlige. For at i kan få et lidt bedre indblik i min skoledag vil jeg liste alle mine klasser og korte beskrivelser op.
1. time: World Mythologi. En enegelsk klasse for seniore med fokus på myter og legender. (Overvejede at skifte til english 11, en almindelig engekskklasse for juniore (den årgang jeg tilhøre) for at få et lidt mere kulturelt indblik, men alle klasser var deværre fuldt optagede.)
2. time: Art. Være kreativ på alle mulige måder. Glæder mig til at lave noget færdigt så jeg kan vise jer det.
3. time: Chemistry. Har en humoristisk lærer fra Texas, som pepper undervisningen op. Kan ellers godt lide faget, som er gået hen og blevet mit yndlings sammen med Art.
-Lunch break: På førstedagen gik jeg hen til det nærmeste bord og spurgte om jeg måtte sidde sammen med dem. Siden da har de vist sig at være meget søde.-
4 time: Algebra. Det er noget svært stof og mange lektier, men læreren er tålmodig, så jeg skal nok få bugt med det!
5. Time: US History. Flink lærer, halv nordmand. En viking som jeg selv ( Eller noget i den stil). Det er indtil videre det fag som har lidt mest under de mangefoldige aktiviter min familie udsætter mig for. ( :) )
6. time: Keybording. Et halvt år skal jeg lære at skrive ordenligt på et computertastatur... Mon ikke jeg når at blive træt af det inden? Skiftede til dette fag fra tysk. Denne dag er også meget speciel fordi jeg har indsæt noget meget vigtigt, og derfor har trang til at banke mit hovedet ned i bordet. "Vurder ikke hunden på hårene": Jeg skulle måske ikke have skiftet fra tysk. Min begrundelse for dette, var at jeg forlængst havde nok "lektiefag". Vi havde kun et par dage til at ombestemme os, hvis det var det vi ville, og det tror jeg bare er for få. I hvert fald har det resulteret´i at jeg hver dag, hele det næste halvår skal sidde foran en computerskærm og taste asasasas, lige hvor tysk var begyndt at blive spændene. Men jeg tror jeg overlever, for det skal jeg. Jeg nægter simpelthen at gå tilbage til the counsling office og bede om at blive flyttet tilbage. Jeg vil få mere brug for tysk end computerskrivning i fremtiden? Det finder jeg desværre først ud af til den tid.

Der er så meget jeg ikke har fået skrevet om. Jeg har blandt andet været ude og fiske og fanget en laks, som var en mulig derby-deltager. Bare ærgeligt at det var dagen før derbyet begyndte... Jeg kom hjem lettere gennemblødt efter omkring 6 timer på havet. Det betyder ikke at jeg ikke nød det. Jeg tror, det vil være en af de ting, jeg stadig kan huske om 20 år.

I lørdags (det er nu tirsdag) var jeg ude og plukke bær med Ros og en af hendes veninders familie. Bærplukning er en ting man gør ehr, lige så vel som at tage en tur til stranden. Det er en familie aktivitet, jeg må sige er ganske hyggelig. Bærene findes adskillige steder i vores område og gror på klippeskråninger. Veninden (Jill) og familien er nogle utroligt søde mennesker. Hun har 3 børn, en pige på 14 og to yngre drenge.  Begge drengene er helt bjergtagede af lego og starwars. Efter vi var færdige med at plukke bær, havde jeg fået at vide hvorfor der ikke længere bliver produceret træ-legoklodser, hvilke legostarwarsspil der var de bedste, samt en helt masse andet.

Kirken er helt anderledes end den hjemme i Danmark. Kirken er for det første ikke bar en kirke med våbenhus, kirke og måske et lille præstekontor. Kirken min værtsfamilie går til er en skole og gudstjenesterne bliver holdt i gymnastiksalen. Det er ikke fordi de ikke har pengene til det, men kirken er simpelthen bare en kristen skole. Under den første gudstjeneste blev jeg trukket med ned i kælderen af en ældre pige, hvor de havde søndagsskole. Meget specielt.
Sangener er bestemt heller ikke som de danske salmer. I enden af salen er en scene og på scenen står der et band, med elguitar, keybord, flyel, korsangere og forsangere. Jeg tror jeg vil klassifisere sangene til at være kristen pop. Det er anderledes, men en hel del sjovere.
Under sangene, står man op, og hvis man har lyst kan man gå op og bede ved knælebænken. På bænken står der flere pakker med kleenex.
Kirken har en ungdomsklub hver søndag aften. Jeg har deltaget to gange, og det er rigtig hyggeligt. Nogle medbringer deres bibel, og der er holdt en lille gudstjeneste. Bagefter gik vi udenfor og spillede ultimate - et freespee-spil.

I aften skal jeg ikke andet end ud se flagfootball, hvor jeg desværre ikke kan deltage, fordi der var noget med nogle papire. Måske skal jeg med ud og se Jim stemme, for der er valg, om hvad er jeg ikke helt sikker på.
Jeg føler i hvert fald at jeg har lidt mere tid end sædvanlig, og at jeg derfor har haft overskud og tid til at sætte mig ned og få dette skrevet.

Fra mit værelse kan jeg se et bjerg, træer og at himlen er blå. I dag er en god dag.

1 kommentar:

 1. Hej Anne

  Dejligt at høre at du har det godt højt mod nord. Vi har det også godt. Omend vi ikke har fanget laks eller set en bjørn. Vi har høstet mange græskar i dag, såvel små som store så der er både til Haloween, pyntegræskar og Hokaido til mad. Håber vores lille butik kommer til at gå godt.
  Hverdagen går med sport i alle afskygninger for alle undtagen mig, jeg har nok i bierne og fårene.Det sidste honning har vi lige høstet og inden så længe skal vi slagte vædderlammene.

  Sarah er jo begyndt i 0. klasse og er vældig glad for det.

  ha det nu rigtig godt

  De bedste hilsner fra Margit og Co

  SvarSlet